FAQ

Generelle spørgsmål

Q: Hvad er det første jeg skal gøre?
A: Læs denne den danske WIKI mindst een gang. Derefter tag et kig på dine ryttere. Du vil opdage at de alle er på et ret lavt niveau (fra 1-3 i alle stats). Det betyder at du nok skal ud og ha' købt nogle ryttere inden du melder dig til dit første løb.

Men inden du når så langt, bør du købe dig en træner. Modsat andre spil, kan din træner kun træne EEN evne om ugen. Rytterne stiger i forskelligt tempo (mere om det senere). Typisk vil de stige efter 5-12 ugers træning. Da din træner kun kan træne i een evne af gangen, er der ingen grund til at købe en all round træner (De er nemlig alt for dyre for en nystartet manager som dig)
Du bør derfor beslutte om du vil træne: FLAD, BAKKE, BJERG, NEDKØRSEL, SPRINT eller TIDSKØRSEL. Når du har besluttet dig, går du ind og hyrer en træner med 20 i den evne du ønsker at træne.

Når du har hyret træneren går du ind under træning og flytter alle dine ryttere over i "træning" og vælger at træne den evne din træner har 20 i.

Din træner kan træne op til 25 ryttere på 100% effektivitet. Når du træner flere ryttere falder effektiviteten i takt med antallet af ryttere.

Efter 32 uger vil din træner falde 10 niveauer i hans højeste evne. Derfor er det en god ide allerede nu at begynde at træne ham op i en anden evne. Det koster 10.000 om ugen og han stiger 1 niveau om ugen. Så det burde ikke være noget problem at nå op på 20 i en anden evne inden de 32 uger er gået. Når de 32 uger så er gået, vil han falde i en af de to evner. Dette er tilfældigt, og eneste måde du selv kan vælge hvad han skal falde i, er højst at træne ham op til niveau 14 i de andre evner, da han altid vil falde i den højeste evne, eller i evner der ligger indenfor 5 niveauer fra hans højeste evne.

Pengemæssigt, har du ved opstarten fået tildelt en sponsor. Det er først i din 2. sæson at du selv skal vælge en sponsor. Det betyder at du har penge nok til at hyre en træner, samt til at købe et par ryttere og lidt forskelligt du kan sælge til dine supportere.

Hvis du vil købe dig et par ok ryttere til dit første løb, kan du ofte finde nogle der er bedre end dem du har fået tildelt på transfermarkedet. Pas på ikke at bruge for mange penge. En ung rytter, 18-23 år, med 2-3 i de vigtigste skills, kan oftest fås for under 10.000 pr rytter. Det er bedst at købe nogle unge talenter, da de stiger hurtigere i træning, og konkurrencen i din startliga normalt ikke er alt for hård. Senere, når din økonomi er bedre, og du forstår spillet bedre, kan du købe nogle bedre, mere modne ryttere.

Ved rytterkøb er det også værd at lægge mærke til de sekundere evner; styring, mod, erfaring og lederskab.

Styring = evnen til at undgå punkteringer
Mod = evnen til at undgå styrt
Erfaring = giver en bonus til rytterens evner
Lederskab = Med en god leder, styrkes dit hold i de løb du deltager i.

Alle evner går fra 0-20. For hvert styrt eller punktering din rytter har, stiger han 0,1 i henholdsvis mod og styring, men det koster dyrt i løbene. Så det er en fordel at din rytter har et højt tal i disse evner fra starten.

Herefter melder du dig til de kommende løb i kalenderen. Lederen på holdet skal være den rytter der har mest i lederskab. Hvis du deltager i en Tour, skal du også vælge en sprinter og en bjergrytter. Disse ryttere er de eneste på dit hold der deltager i kampen om den prikkede og den grønne trøje. Dette er lidt ulogisk, men ja.. det er jo kun et spil :-).

Du skal også vælge hvor meget kraft rytterne skal bruge på løbene/etapperne. De bruger som udgangspunkt 70%. Det betyder at de efter løbet vil have 5% mindre i fitness. Jo svagere fysik, jo svagere præstation. For hver % ekstra du vælger at bruge, mister rytteren 1% mere af sin fitness. En rytter der startede løbet med 100% i fitness, og kører på 85%, vil derfor efter løbet have mistet 5% + 15% = 20 % af sin fitness. Efter løbet vil han derfor kun have 80% at køre med, hvis du fx vil bruge ham i et andet løb eller en anden etappe i samme uge. Derfor skal du passe på ikke at spilde alt krudtet på et løb eller en etappe.

Hvis din rytter får træning (træning foregår hver søndag aften klokken 20), genvinder han 20% af sin fitness. Han kan dog max. nå op på 100%. Hvis du har en træner med evner i fitnesstræning, og du har sat holdet til at træne fitness, genvinder alle dine trænende ryttere 20% + det tal din træner har i fitness. En træner med 20 i fitness kan derfor give dine ryttere et 40% boost hver uge (godt i etapeløb). Derved mister du dog muligheden for at træne andre evner den uge, så det er noget du skal vælge med omhu.

Du er nu klar til dit første løb :-) Held og lykke!

Q: Hvad er de vigtigste evner for en rytter?
A: De vigtigste evner er 'primær evnerne'. Tag et kig på et af løbene i kalenderen. Løbsprofilen siger noget i retning af:

Flad: 50km
Bakke: 80km
Bjerg: 30 km

Da det er bakke der flest km af, er bakke evnen den vigtigste i dette løb. Hvis der var flest bjerg km, var bjerg evnen den vigtigste. Løbsprofilen er også vigtig. I slutningen af hvert løb, kører dine ryttere 3 ekstra km på deres sprint evne, kombineret med deres evne fx bjerg (hvis det er en bjergafslutning), flad (hvis afslutningen er på flad vej) eller bakke (hvis afslutningen er på en bakke.)

Det er en god ide at have ryttere med lidt balance i deres evner, da det ikke nytter noget at være god til bjergafslutningen hvis din rytter taber tid på det flade stykke og derfor ikke er med fremme når afslutningen af løbet nærmer sig.

Q: Hvor kan jeg læse mine beskeder/nyheder?
A: Under NYHEDER finder du beskeder fra dit eget hold, transferlisten samt beskeder fra konkurrenter.

Training Questions

Q: Hvornår finder træningen sted?
A: Træningen finder sted hver søndag aften klokken 20:00

Q: Får min rytter træning selvom han ikke har været med i noget løb i denne uge?
A: Ja, alle de ryttere der er sat til træning, modtager træning, med mindre de er skadede.

Talentspejderen

Q: Jeg har købt en talentspejder, hvor ofte kan han finde en rytter til mig?
A: En gang om ugen, men det er ikke sikkert han finder nogen rytter. Her er hans evne til at finde ryttere afgørende. Mere om det under talentspejder punktet i menuen.

Udstyr til løbene

Q: Koster udstyret noget?
A: Ja, hvert stykke udstyr du vælger koster dig 1000 pr løb.

Løbsspørgsmål

Q: Hvornår køres løbene?
A: Alle løb afvikles klokken 13:00. Allerede få minutter senere kan du se resultatet.

Q: Skal jeg stille hold i alle løbene?
A: Nej, det behøver du ikke.

Q: Kan man kun se resultater?
A: Ja, men der arbejdes på at der i fremtiden kommer en slags beskrivelse af hvad der er sket i løbet!

Penge spøgsmål

Q: Jeg vandt et løb, men fik færre penge for sejren end der stod under løbsbeskrivelsen?
A: Den pengepræmie der står under løbsbeskrivelsen, udbetales kun når der er 75 eller flere ryttere med i løbet. Jo færre ryttere, jo færre penge. 40 ryttere vil derfor udløse omkring halvdelen af de pengebeløb der står på løbsbeskrivelserne.

Q: Skal jeg sælge mine dårlige ryttere?
A: Det kommer an på om du har over 25 ryttere. Så længe du har en lille "stald" kan du sagtens træne dine ryttere et par uger mere. Hvis du er heldig, stiger nogle af dem i den evne du træner, og du kan derefter måske bruge dem, eller sælge dem. Hvis du køber flere ryttere og senere sidder med flere end 25 ryttere, kan du altid fyre dem. Det koster ikke noget.

Q: Hvad er den rigtige pris for de ting jeg skal sælge til supporterne?
A: Det må du selv hitte ud af :-) ..Prøv dig frem, skriv ned hvor meget du tjener/sælger ved en given pris, hæv eller sænk prisen og sammenlign indtjeningerne fra uge til uge. ;-)

Q: Hvordan skaffer jeg penge?
A: Vind løb, sælg ting til dine supportere og sælg ryttere.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License